Τι είναι το CrossFit

Το CrossFit είναι ένα καινούριο άθλημα και όχι απλά ένα σύστημα προπόνησης.

Το αγώνισμα του αποτελείται ουσιαστικά από ασκήσεις της ολυμπιακής άρσης βαρών, της ενόργανης γυμναστικής, του power lifting, του στίβου, της κωπηλασίας και πολλών άλλων πολυαρθρικών ασκήσεων, οι οποίες επιλέγονται εντελώς τυχαία και εκτελούνται με βασικό ανταγωνιστή τον χρόνο.

Η προπόνηση

Στην προπόνηση του CrossFit συνδυάζουμε λειτουργικές κινήσεις, σε διαρκώς μεταβαλλόμενα προγράμματα υψηλής έντασης.

Οι λειτουργικές κινήσεις είναι πολυαρθρικές και γυμνάζουν ταυτόχρονα ολόκληρο το σώμα, εκτοξεύοντας το μεταβολισμό και την ορμονική ανταπόκριση.

Τα διαρκώς μεταβαλλόμενα προγράμματα δίνουν ένα διαρκές ερέθισμα στο σώμα, μην επιτρέποντάς του να προσαρμοστεί (δηλαδή να βαρεθεί). Αυτό μεταφράζεται σε διαρκή βελτίωση και αμείωτη όρεξη για προπόνηση.

Ποτέ δεν θα κάνεις δύο φορές το ίδιο πρόγραμμα!

Η υψηλή ένταση, είναι σχετική. Για έναν αγύμναστο, υψηλή ένταση είναι να τρέξει τα 400 μέτρα σε δυόμισι λεπτά. Για έναν αθλητή, σε λιγότερο από ένα λεπτό. Κάποιος που τώρα ξεκινάει το CrossFit, θα κάνει καθίσματα με το βάρος του σώματός του και μόνο. Ένας αθλητής, θα φορτώσει τη μπάρα με κιλά. Οι ανάγκες είναι ίδιες για όλους,αυτό που αλλάζει για τον καθένα είναι το επίπεδο της έντασης, και αυτό είναι υποκειμενικό.

Μπορούν όλοι να κάνουν CrossFit;

To CrossFit είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης.